Högrevsburgare med rödvinskokt rödlök, bacon, ost och rucola

Högrevsburgare med rödvinskokt rödlök, bacon, ost och rucola
För 10 personer

En något förfinad vuxenburgare som gör sig utmärkt med ett glas rött. En riktig crowdpleaser som exploderar av smaker och texturer!

Ingredienser

  • 10 st ostekta högrevsburgare
  • Salt
  • Peppar
  • Smör och olja till stekning
  • 3 st rödlökar
  • 25 g smör
  • 3 msk honung
  • 4-5 dl rött vin
  • 3 pkt bacon
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl riven smakrik ost
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk mortlad grönpeppar
  • Rucola
  • 10 st hamburgerbröd

Gör så här

Skiva rödlöken tunt och fräs på i smör på låg värme ihop med honung tills den är helt mjuk och genomskinlig. Slå på vinet och låt det koka bort nästan helt. Smaka av med salt.

Sätt ugnen på 170 grader och lägg ut bacon på en plåt, stek sedan i ugnen tills de är krispiga.

Rör ihop ostdressingen och smaka av med lite salt, tänk på att osten ger en del sälta.

Stek burgarna på hög värme med salt och peppar så de får en krispig stekyta men de får gärna vara lite rosa i mitten för att bli så saftiga som möjligt.

Bygg burgaren med bröd, rucola, dressing, kött, rödvinskokt lök, bacon och ett bröd på toppen. Godare burgare får man leta länge efter!